• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Anton Corbijn - MOØDE

€60,00
Iconische portretfotografie en modecultuur van fotograaf en filmmaker Anton Corbijn.
Anton Corbijn - MOØDE

“Ik fotografeer meestal persoonlijkheden, maar mode maakt steeds vaker deel uit van deze  foto’s. We beslissen ’s ochtends allemaal wat we die dag zullen aantrekken, zelfs al gaat het slechts om een hoed of een zwart T-shirt. Mode wordt niet altijd in hoofdletters geschreven.”

— Anton Corbijn


In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over tussen de fotografie en de modewereld opzoekt. Daarmee omarmt hij de term ‘mode’ in de ruimste zin. 

De portretten die Corbijn maakte van onder anderen Alexander McQueen, Tom Waits, Kate Moss, Björk en Clint Eastwood hebben een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur kijken. In MOØDe toont Anton Corbijn dat mode overal is. 

In dit boek staan meer dan honderdvijftig beelden en samenwerkingen uit Corbijns oeuvre, waarvan vele voor het eerst worden gepubliceerd.

Met een tekstbijdrage van Karen Van Godtsenhoven, associate curator van The Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art.

Publicatie bij de tentoonstelling in CC Scharpoord in Knokke-Heist, van 26 september 2020 tot 10 januari 2021.