• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bookcovers of the Weimar Republic

€50,00
De jaren tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog staan in Duitsland bekend om hun grote culturele bloei. Met Berlijn als epicentrum bruiste de Weimarrepubliek van grote vernieuwingen op het gebied van literatuur, filosofie en kunst. In het hart van deze i
Bookcovers of the Weimar Republic

Book Covers in the Weimar Republic bevat 1000 uitmuntende voorbeelden uit deze gouden eeuw van publicatie en innovatie. Het boek, dat is gebaseerd op de opmerkelijke verzameling van Jürgen Holstein en zijn unieke werk Blickfang, combineert een ongeëvenaard overzicht van stofomslagen en boekbanden met een inleiding van Holstein over de hoofdrolspelers en bijzondere energie van het uitgeefklimaat in de Weimarperiode. Met essays van deskundigen over de esthetische en culturele context van deze fantastische veertien jaar waarin een mentaliteit van freewheelen en vrije geest tot grootse resultaten leidde, om vervolgens vertrapt, verbrand en het land uit verdreven te worden door het opkomende nationaalsocialisme.

Van kinderboeken tot vertaalde romans, van gedurfde ontwerpen voor politieke literatuur tot minimalistische kunstenaarsbiografieën, een oogverblindende line-up van typografie, illustratie en grafische vormgeving op het energetische en gewaagde hoogtepunt van het genre. Deels een boeiend naslagwerk, deels een vintage feestje voor het oog – deze uitzonderlijke culturele geschiedenis is tegelijkertijd een visuele getuigenis van een voorgoed voorbije periode van grote belofte en een feestelijk eerbetoon aan de ambitie, scheppende kracht en schoonheid van het boek.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen