• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Cloned Griffon Bruxellois wit pet bottle - RED

1 / 1
€1.400,00
William Sweetlove is een post-moderne kunstenaar van hedendaagse ‘stillevens’ met een enorme zucht om het alledaagse te observeren, consumeren en reproduceren.
Voor 12:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Cloned Griffon Bruxellois wit pet bottle - RED

William Sweetlove studeerde plastische kunsten in Gent. Hij werd reeds heel vroeg in zijn carrière bekroond met grote prijzen, zoals die van de Jonge Belgische Schilderkunst en de Europa-prijs voor Schilderkunst van de stad Oostende tot aan internationale appreciaties en beurzen. Een volledige opsomming van zijn artistieke werkzaamheden vraagt inmiddels meer een volledig boekwerk.

Tijdens de “Contemporary Art Triennial” in Knokke in 2003 ontmoet William Sweetlove het Noord-Italiaanse kunstcollectief ‘The Cracking Art Group’. Hoewel de leden van het collectief allen zeer divers en eigengereid zijn, delen de kunstenaars een sterke hang naar het Dadaïsme, het minimalisme, surrealisme en de pop art. De ontmoeting tussen Sweetlove en de Cracking Art Group resulteert in een eerste uitzonderlijke samenwerking: Cracking Art loves William Sweetlove.

De Cracking Art Group is inmiddels meer dan een groep gelijkgezinde kunstenaars. Het is een Movement aan het worden. Net zoals vroeger de Renaissance, het Futurisme, Arte Povera, Transavanguardia, wordt Arte Stupifacente (crazy art) de stroming van de Cracking Art.
De groep distantieert zich van de uitlopers van de conceptuele kunst. De kunstenaars willen een betere, leukere en vooral kleurrijkere wereld achterlaten, waarbij niet geschuwd wordt hedendaagse controversiële vraagstukken aan de kaak te stellen.

De naam ‘Cracking Art’ ontleent de groep aan het door de kunstenaars gebruikte basismateriaal. Het basismateriaal waarmee gewerkt wordt is afkomstig van aardolie, een fossiel materiaal, ontstaan uit planten en natuurlijke resten. Door het moleculair kraken van het fossiele materiaal (cracking down) krijg je synthetische afgeleiden. PVC, plastiek, polyester en harsen. Door met deze materialen te werken ontstaat een fossiele kunst die biologisch niet afbreekbaar is, en die dus voor eeuwig kan blijven bestaan.

In 2007 vindt de opening van het Cracking Art Museum plaats in Biella (tussen Milaan en Torino), Italië. Voor het eerst in de geschiedenis zal een kunstenaarsgroep een eigen museum dirigeren. Het Cracking Art museum van ruim 9000 m2 wordt opgedeeld in een vaste collectie “Arte Stupifacente”, Cracking Art en 2000 m2 voor wisselende tentoonstellingen van jonge kunstenaars.

William Sweetlove exposeert inmiddels solo en met de Cracking Art Group wereldwijd en kent vaste vertegenwoordiging in onder andere Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Scandinavië, Turkije, de Verenigde Staten en België. Aan het werk van de kunstenaars zijn talloze boeken gewijd en het werk van William Sweetlove is, en wordt, inmiddels aangekocht door musea en de meest vooraanstaande particuliere- en bedrijfscollecties.

Soort werk: Beeld
B x H x D (cm): 18 x 40 x 40