• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Eetbare paddenstoelen, het beste van bos en veld - Jonnie boer, Edwin Florés

1 / 1
€64,00
Eetbare Paddenstoelen is een zeer groot formaat, luxe uitgave met paginagrote foto’s, een gouden leeslint en prachtige tekeningen uit een oud Verkade-album uit 1929.
Voor 12:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Eetbare paddenstoelen, het beste van bos en veld - Jonnie boer, Edwin Florés

Paddenstoelen, ze worden -ten onrechte- altijd geassocieerd met de herfst, het bos en vallende blaadjes. Ze hebben ook iets magisch en licht beangstigend. Want hoewel er vele eetbare paddenstoelen zijn kun je je makkelijk vergissen, met mogelijk fatale afloop. In ‘Eetbare Paddenstoelen het beste van bos en veld’ nodigen Jonnie Boer en Edwin Florès ons uit om de delicatesse zelf in de natuur te gaan ontdekken. Jonnie Boer, bekend van De Librije, is een fervent wildplukker en Edwin Florès heeft met zijn bedrijf Casa Foresta zijn beroep gemaakt van wildplukken.

Ze hebben er voor gekozen om vooral die soorten op te nemen die smakelijk zijn, goed te determineren en goed te onderscheiden van een eventuele giftige soortgenoot. Eetbare Paddenstoelen is een zeer groot formaat, luxe uitgave met paginagrote foto’s, een gouden leeslint en prachtige tekeningen uit een oud Verkade-album uit 1929. Wat zijn paddenstoelen nu eigenlijk, hoe groeien ze en hoe kun je ze indelen? Ook waar je ze aantreft kan een aanwijzing zijn met welke soort je te maken hebt. En dat is van belang bij het determineren. Zo vind je eekhoorntjesbrood in de buurt van beuken en eiken terwijl echt judasoor te vinden is op vlierstruiken. De allerberlangrijkste regel bij het determineren is: laat bij twijfel de paddenstoel staan! En gebruik minstens twee veldgidsen bij het zoeken; check, check, dubbelcheck. Dat is voor mij persoonlijk de reden dat ik het, tot nu toe, toch niet durf.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen