• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Grachtenhuizen / Amsterdam Canal Houses

1 / 3
€50,00 €40,00
Als grande finale van het grachtenjaar is het grote en prestigieuze fotoboek Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses verschenen. Arjan Bronkhorst fotografeerde in zijn karaktervolle en kenmerkende stijl 30 stadspaleizen en hun bewoners.
Grachtenhuizen / Amsterdam Canal Houses

Het fotoboek Grachtenhuizen - Amsterdam Canal Houses van Arjan Bronkhorst vertelt het verhaal van vier eeuwen wonen aan de Amsterdamse gracht. In de 17de eeuw werden de imposante huizen gebouwd door zeer vermogende kooplieden en regenten. In de eeuwen daarna werden ze bewoond en verbouwd door hun erfgenamen en nieuwkomers op de gracht. In meer dan 400 pagina’s gaan de deuren van deze particuliere stadspaleizen open. Ruim dertig grachtenhuizen worden uitgebreid en in volle glorie belicht. Interieurs van ongekende rijkdom, die niet eerder zo getoond zijn. Ook komen de bewoners in beeld, die zorgdragen voor de restauratie en het behoud van historische interieurs die behoren tot de mooiste van Nederland. 

Eberhard van der Laan (1955-2017), toenmalig burgemeester van Amsterdam, schreef in het Voorwoord van dit boek: Laat u verrassen met dit eerste boek in zijn soort en de prachtige foto’s van Arjan Bronkhorst. (...) het eerste artistieke fotoboek geheel gewijd aan Amsterdamse grachtenhuizen. Zijn stijl is tijdloos en karaktervol en zijn beelden bijna verstild. Hij is als geen ander in staat geweest om het bijzondere gevoel weer te geven van het wonen aan de gracht tijdens de afgelopen vier eeuwen!

Het boek is inmiddels in vijfde druk verschenen. Ook is er een speciale 'limited edition' verschenen in een box van natuurlinnen met een gesigneerde en gelimiteerde foto-afdruk.