• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Human Playground - Why we play

-40%
1 / 1
€68,00 €40,80
Human Playground is een spectaculair boek over sporten en spellen, rituelen en tradities.
Human Playground - Why we play

Waarom spelen we spelletjes? Dat is de vraag die de Belgische fotografe Hannelore Vandenbussche inspireert. Ze reisde naar tal van landen om de wereld van sport, passie, atletische competitie, transitie en emancipatie te onderzoeken. De atleten die ze portretteert houden oude tradities in ere of creëren juist nieuwe tradities, voeren rituelen uit en luisteren hun sporten en spellen op met knallende feesten.

Ontmoet Buzkashi-spelers op hun paarden in Centraal-Azië, Donga-stickvechters in Ethiopië, Tarahumara hardlopers in Mexico, grote golf-surfers in het Portugese Nazaré en vele andere atleten in deze buitengewone sporten. Hannelore legt de atleten vast uit zowel inheemse culturen in afgelegen delen van de wereld als uit bekende, westerse culturen. Zowel minder bekende als de bekendere sporten en spellen van over de hele wereld worden aan een breder publiek voorgesteld. In haar foto's brengt ze op aangrijpende wijze over hoe oude tradities levend worden gehouden en nieuwe worden geboren, hoe overgangsrites, rituelen, ceremoniën en vieringen allemaal deel uitmaken van de spelcultuur. Dit bijzondere fotoboek is gewijd aan een onderwerp dat op een geheel nieuwe manier wordt gepresenteerd.

Hannelore Vandenbusche, geboren in Chili en opgegroeid in België, is een fotografe en een creatieve ondernemer. In 2009 reisde ze bijna drie jaar de wereld rond met Jimmy Nelson voor zijn project Before They Pass Away (teNeues 2014). Voor deze wereldwijde bestseller fotografeerden ze samen 's werelds laatste inheemse stammen. Tijdens haar avontuurlijke reizen liet Hannelore zich inspireren door de verschillende spelvormen die ze over de hele wereld zag. Dit leidde tot haar grootste project tot nu toe: Human Playground. Waarom we spelen.