• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Little Wing

1 / 2
€470,00
Het werk van de jonge Italiaanse fotografe Cristina Altieri kenmerkt zich door het thema van dualiteit. De dualiteit van de gelijktijdige ontmoeting, botsing van licht en donker, van benaderingspunten en vluchtpunten. Het werk toont een visie die Cristina
Voor 12:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Little Wing

Deze bijzondere levensfase loopt als een rode draad door het oeuvre van Cristina Altieri. Een levensfase waarin, na zich vertoond te hebben aan de buitenwereld, de botsing met zichzelf het moeilijkste struikelblok schijnt te zijn. Een leeftijd, waarop we wel geleerd hebben om met een ander samen te leven en ons lichaam met een ander te delen, maar waarop het voor ons nog steeds moeilijk is om de eigen sensibiliteit en emotionaliteit te accepteren en te ontdekken. Zonder tegenstellingen is er geen vooruitgang: aantrekking en afstoting, ratio en vitaliteit, haat en liefde, ze zijn noodzakelijk voor de menselijke existentie. Uit deze contrasten komt de eeuwige botsing tussen goed en kwaad voort. Het goede is het passieve dat gehoorzaamt aan de rede. Het kwade is het actieve dat voortkomt uit de vitaliteit. Alles wat hieruit volgt is een diep besef van onmacht en verwarring, en de ononderbroken inspanning om deze impasse te boven te komen.

In het fotografisch werk van Altieri symboliseren de lichamen, gehuld in combinaties van licht en donker, dergelijke paren van tegenstellingen; daarmee schermen zij de ogen af, de gezichten, die onzichtbaar blijven, verborgen, want representanten van het meest intieme, het meest ware deel. De angst om zich te ontdekken, aan de anderen en aan zichzelf. Het lichaam wordt daardoor niet meer dan een schil van het geestelijke deel waarbij de hoop nog altijd wakker is, en duidelijk vertegenwoordigd in de ononderbroken aanwezigheid van een bundel licht die het donker doorklieft.

Christina Altieri treedt pas sinds 2010 naar buiten met haar vrije werk, maar is inmiddels opgenomen in diverse belangrijke publicaties en getoond op beurzen in London, Bologna, Milaan en Amsterdam.

B x H x D (cm): 68 x 52 x 0
Soort werk: Fotografie