• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PRE-ORDER / Nijntje XXL miffy - Collector’s edition

1 / 1
€2.995,00
De voorintekening voor ‘nijntje XXL miffy’ is geopend. De verwachte verschijningsdatum van deze bijzondere uitgave is december 2022.
PRE-ORDER / Nijntje XXL miffy - Collector’s edition

In ‘nijntje XXL miffy’ ligt de focus op Dick Bruna als baanbrekend illustrator. Bruna’s werk is bedrieglijk simpel. De herkenbare, ogenschijnlijk kinderlijke vormen en kleuren zijn in werkelijkheid zeer weldoordacht. Juist de verregaande stilering en vereenvoudiging geven Bruna’s illustraties hun krachtige uitwerking, op jong en oud. 

De illustraties van Bruna zijn visionair en vooruitstrevend. Hij raakte geïnspireerd door avant-gardisten zoals Braque, Picasso, Matisse en Léger. Het kleurgebruik, het ontbreken van perspectief en de eenvoud in het werk fascineerde hem. Hij begon zelf te experimenteren met een eenvoudig, helder kleurgebruik en het weglaten van details. Nergens wordt Bruna’s visie, vakmanschap, en de kunst om met kleur ruimtelijkheid in het platte vlak te creëren duidelijker dan in zijn beroemdste creatie: nijntje.

Uitgeverij Komma heeft in nauwe samenwerking met Mercis Publishing gewerkt aan deze bijzondere uitgave.  ‘nijntje XXL miffy’ heeft een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren en is daarmee een bijzonder collector’s item voor de echte liefhebber. Het boek is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

De uitgave telt bijna 600 pagina’s die volledig in het teken staan van de krachtige vormgeving van nijntje. Speciaal voor deze uitgave heeft ontwerper Bob van Dijk een prachtige boekenstandaard ontworpen in de vorm van het beroemde kruisje.

 

De collector’s edition ‘nijntje XXL miffy’:
- bevat op de voorzijde van de omslag nijntje uitgevoerd in kunststof
- wordt geleverd met een speciaal vormgegeven boekenstandaard in de vorm van het beroemde kruisje
- is genummerd
- bevat een certificaat van echtheid