• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Henk Schiffmacher signeert nieuw boek bij Babooka Bookstore

TATTOO. 1730s-1970s. Henk Schiffmacher’s Private Collection.

Magnum opus van Henk Schiffmacher zojuist verschenen bij uitgeverij Taschen.

Het boek, waaraan 6 jaar is gewerkt, betreft een overzicht van meer dan twee eeuwen tatoeage geschiedenis. Het geeft inzicht in het leven van tatoeëerders, hun persoonlijke strijd en triomfen, beroepsrisico’s en artistieke moed die zoveel van deze geschiedenis hebben bepaald. 

De afgelopen veertig jaar heeft Henk Schiffmacher zijn hart en ziel gestort in zijn verzameling, het verzamelen van tatoeagetekeningen, ontwerpen, foto’s en artefacten van over de hele wereld. Elk van de vijf hoofdstukken van het boek bevatten nooit eerder vertoonde hoogtepunten uit zijn collectie en tonen lithografieën, etsen, tatoeages, tattoeëerrapparaten, schilderijen, foto’s, posters, originele tekeningen en tatoeage ontwerpen die in de tatoeage wereld bekend staan als flash tatoeages, waaronder vele zeldzame vintage flash sheets van grootse tatoeëerders in de vroege Westerse wereld. 

De uitgestrektheid en variatie van het tatoeëren over de hele wereld wordt getoond door 700 foto’s in het boek, inclusief de inheemse Maori tattoos en Zuid-Pacifische eilandbewoners, de oude Aziatische tradities en de oorsprong van de old-school westerse tatoeages in Europa en de Verenigde Staten. Het boek bevat talloze originele illustraties van Schiffmacher in zijn unieke stijl, evenals een persoonlijke introductie die Schiffmacher’s eigen reis als kunstenaar en als verzamelaar weergeeft. 

Schiffmacher brengt een fascinerend perspectief op de tatoeage geschiedenis door zijn persoonlijke reflecties en wilde avontuurlijke verhalen. In dit boek leren we niet alleen over de geschiedenis van de het tatoeëren, maar ook over de avonturen achter het maken van een van de grootste tatoeagecollecties ter wereld, door een autodidactische tattoo-artiest die verliefd is op zijn vak.

Signeren 10 december - CORONA-PROOF

Op donderdag 10 december komt Henk Schiffmacher (vanaf 16:00) zijn nieuwe boek verkopen en signeren in Babooka Bookstore; Breestraat 113 Leiden. Mede door de corona-maatregelen, zal Babooka werken met ‘timeslots’ van 15 minuten. Per ‘timeslot’ zijn er 5 mensen welkom in de winkel om hun eigen unieke exemplaar aan te schaffen en te laten signeren. Tegelijkertijd is het mogelijk om kort kennis te maken met Henk Schiffmacher.

Vooraf aanmelden is verplicht via [email protected] VOL = VOL.

“Dit boek is zo badass, vol met fantastische shit uit de geschiedenis van het tatoeëren welke ik meer dan 40 jaar heb verzameld. Er staat veel in wat nog nooit eerder is vertoond. Dit boek is met zo veel liefde gemaakt.”

-- Henk Schiffmacher 

 


TATTOO. 1730’s – 1970’s 

Henk Schiffmacher’s Private Collection

Hardcover, 29 x 38,8 cm, 5,56 kg, 440 pagina’s

Verkoopprijs € 125,00